Spoorsingel Zuid Anna Paulowna

Spoorsingel Zuid

Met het verplaatsen van twee bedrijven vlak bij het treinstation van Anna Paulowna ontstaat ruimte voor de ontwikkeling van een nieuwe woonbuurt. Ons bureau werkt het stedenbouwkundige plan voor deze locatie en het architectonische ontwerp voor de appartementengebouwen en de vrijstaande woningen uit.

Spoorsingel Zuid wordt als een kleinschalig en duurzaam woonmilieu vormgegeven. Het ensemble met drie compacte stadsvilla’s en zeven herenhuizen sluit op een vanzelfsprekende manier aan bij het landelijke karakter van Anna Paulowna. In elk van de drie stadsvilla’s kunnen ca. 21 appartementen gerealiseerd. De meeste appartementen zijn als hoekappartementen uitgewerkt en alle appartementen beschikken over goede buitenruimtes in de vorm van een tuin, balkon of dakterras.

De openbare ruimte langs de Spoorsingel krijgt het hoogwaardige karakter van een Hollandse singelgracht en zal als een aantrekkelijke fiets- en wandelroute worden ingericht. Het parkeerterrein wordt achter de drie stadsvilla’s voorzien. Met een semi-open bestrating, hagen en een groot aantal nieuwe bomen krijgt dit parkeerterrein een groene uitstraling. De bewoners van de vrijstaande woningen parkeren op hun eigen erf.