Nieuwsbrief 9


Beste lezer,
 

Als architecten staan wij altijd in dienst van de toekomstige bewoner of gebruiker. Daar vloeit een grote verantwoordelijkheid uit voort maar ook een hoge motivatie. Een intensieve samenwerking met onze opdrachtgevers wordt dan uiteindelijk afgesloten met de oplevering van het gebouw. En dat zijn altijd de mooiste momenten in ons vak. Er blijft een mooi gebouw achter dat decennialang gebruikt zal worden.

In deze nieuwsbrief presenteren we drie onlangs opgeleverde projecten: een stoere eengezinswoning in de Buiksloterham, de verbouwing van twee woningen aan de Landsmeerderdijk in Amsterdam Noord en een verrassend ruimtelijke zelfbouwwoning in Almere. Daarnaast lichten we de ontwerpen voor een groot bedrijfsverzamelgebouw in de Minervahaven en voor 10 zelfbouwwoningen in Amsterdam Zuid-Oost toe.

Een
creatieve groet!

Jan Bochmann

Ontwerp voor een multifunctioneel gebouw in de Minervahaven

Voor een perceel aan de Haparandaweg in Amsterdam werd een ontwerp voor een multifunctioneel gebouw met een oppervlakte van 17.400 vierkante meters uitgewerkt. Uitgangspunt was de ontwikkeling van een zogenaamde “solid”, een gebouw dat eenvoudig van functie kan veranderen en in de toekomst bijvoorbeeld kan worden omgezet van bedrijfsverzamelgebouw naar appartementen. Meer informatie over dit ontwerp is via deze link te vinden.

Stoere eengezinswoning in de Buiksloterham opgeleverd

Het gevelontwerp van een zelfbouwwoning aan de Klaprozenweg refereert aan het industriële verleden van de Buiksloterham. Het interieur van deze woning is open en ruimtelijk vormgegeven. Een centrale vide boven de eettafel loopt door tot aan het dak. Het riante balkon is vanuit de woonkamer via een brede aluminium vouwpui bereikbaar. De foto’s van Marcel van der Burg zijn via deze link te bekijken.

Verbouwing van twee dijkwoningen in Amsterdam Noord

Bij de verbouwing en uitbreiding van de twee woningen op de Landsmeerderdijk werden twee verschillende ruimtelijke concepten toegepast. Terwijl de leefruimte bij één van de woningen op dijkniveau is gesitueerd werd bij de andere woning gekozen om een centrale vide met trap en lichtstraat toe te passen. Voor meer informatie over deze verbouwing klik aub. hier.

'Mijn Doorzonwoning' opgeleverd in Almere

'Mijn Doorzonwoning’ is een compacte en betaalbare tussenwoning met een verrassende ruimtelijkheid. Een bijzonder interieur ontstaat door de vide aan de tuinzijde van de woning. De grote leefruimte op de begane grond en de verdieping ontvangt veel daglicht via de voor- en de achtergevel. De foto’s van deze zelfbouwwoning in Almere vindt u hier.

Start bouw voor 10 zelfbouwwoningen in Amsterdam Zuid-Oost

Ons bureau begeleidt een bouwgroep van 10 kaveleigenaren op de locatie Dubbelink in Amsterdam. De 10 woningen zijn op maat ontworpen en afgestemd op de individuele wensen van de toekomstige bewoners. Aannemingsbedrijf Lokhorst Bouw start in september 2018 met de uitvoering en de woningen zullen in het eerste kwartaal van 2019 worden opgeleverd. Klik hier voor meer informatie over dit project.

Colofon

Een of twee keer per jaar houden wij u graag op de hoogte van ons werk via deze digitale nieuwsbrief. U kunt zich aan- of afmelden voor het ontvangen van deze nieuwsbrief door een bericht te sturen aan nieuwsbrief@janbochmann.nl.

Jan Bochmann Architecten
KNSM-Laan 115
1019 LB Amsterdam

+31 (0)20 42 22 044
+31 (0)6 28 36 17 54

info@janbochmann.nl
www.janbochmann.nl