Nieuwsbrief 8


Beste lezer,

In Weesp werd afgelopen zomer de transformatie van een kantoorgebouw uit 1974 tot eigentijds wooncomplex voltooid. Inmiddels zijn alle 35 appartementen verkocht. Het project is een mooi voorbeeld voor een succesvolle herbestemming en uitbreiding van bestaand vastgoed.


In deze nieuwsbrief presenteren we naast deze herbestemming ook twee stoere woon-werk villa’s in Utrecht, de verbouwing van een authentieke woonboerderij in Brabant en een bijzondere zelfbouwwoning aan de Hectorsingel in Almere.

Een creatieve groet!

Jan Bochmann

Voormalig kantoorgebouw wordt wooncomplex

Afgelopen zomer heeft aannemingsbedrijf Wit Wognum B.V. de herbestemming van een kantoorgebouw in Weesp voltooid. De 35 nu gerealiseerde appartementen hebben riante balkons en maar liefst 7 m brede woonkamers.

alt

Kenmerkend voor het vernieuwde gebouw zijn de zorgvuldig uitgewerkte straatgevels met wit geverfd metselwerk, antracietkleurige balkons, glazen balustraden en houten geveldelen. In de achtergevel zijn de oorspronkelijke borstweringen uit de jaren 70 gehandhaafd. Klik hier voor meer informatie.

Woon-werk villa's in Utrecht

Op een van de laatste onbebouwde locaties in Utrecht-Terwijde heeft VABO Ontwikkeling vier woon-werk woningen gerealiseerd. De twee zeer verschillende gebouwen vormen een uniek ensemble. In de plastisch ontworpen volumes ontstaan talrijke verbijzonderingen door subtiele metselwerkdetails en houten accenten. Voor meer foto's van dit project klik hier.

alt

Verbouwing woonboerderij in Brabant

Bij de verbouwing van een authentieke woonboerderij in Brabant werd de tussenvloer van de voormalige stal verwijderd. De oude kapconstructie werd daarmee de blikvanger van de nieuwe woonruimte. In het voorhuis vormt de moderne keuken een mooi accent in de zorgvuldig gerestaureerde ruimtes. Kijk hier voor meer foto's van deze verbouwing.

alt

Unieke zelfbouwwoning in Almere-Poort

Voor de opdrachtgevers van een zelfbouwkavel aan de Hectorsingel in Almere hebben wij een uitzonderlijk licht droomhuis ontworpen. Aannemingsbedrijf Van Pijkeren Bouw heeft deze tussenwoning onlangs opgeleverd. Dankzij de grote vide en de meer dan 5 m hoge pui is er een fantastisch uitzicht op het water en op de omgeving. Klik hier voor meer informatie.

Colofon

Een of twee keer per jaar houden wij u graag op de hoogte van ons werk via deze digitale nieuwsbrief. U kunt zich aan- of afmelden voor het ontvangen van deze nieuwsbrief door een bericht te sturen aan nieuwsbrief@janbochmann.nl.

Jan Bochmann Architecten
KNSM-Laan 115
1019 LB Amsterdam

+31 (0)20 42 22 044
+31 (0)6 28 36 17 54

info@janbochmann.nl
www.janbochmann.nl