Nieuwsbrief 7


Beste lezer,

Afgelopen zomer werden 22 eengezinswoningen aan de Maria Montessoristraat in Amsterdam opgeleverd en overgedragen aan de huurders. Deze woningen zijn zorgvuldig ontworpen en bijzonder hoogwaardig uitgevoerd. De reacties van de nieuwe bewoners waren dan ook zeer enthousiast.

In deze nieuwsbrief presenteren wij de foto’s van dit project, berichten wij over de transformatie van een kantoorgebouw tot appartementencomplex in Weesp en lichten wij het ontwerp toe voor een bijzondere zelfbouwwoning in Almere.

Een creatieve groet!

Jan Bochmann

Huurwoningen in Amsterdam opgeleverd

In opdracht van Green Real Estate heeft ons bureau 22 huurwoningen voor een inbreidingslocatie in Amsterdam Nieuw-West ontworpen, de werktekeningen uitgewerkt en directie gevoerd tijdens de bouwuitvoering. Na een bouwtijd van 10 maanden werden deze woningen in juli op tijd opgeleverd door aannemingsbedrijf De Vries en Verburg.

alt

Kenmerkend voor het ontwerp van deze woningen zijn de luifels en tuinmuren, de materiaalcombinatie van gekleurde betonelementen met vier verschillende gevelstenen en de zorgvuldig vormgegeven woningentrees. Klik hier voor meer foto’s van dit project.

alt

Transformatie kantoorgebouw in Weesp in uitvoering

In april is aannemingsbedrijf Wit Wognum gestart met de ingrijpende verbouwing van een kantoorgebouw in Weesp. Na jaren van gedeeltelijke leegstand worden in dit complex 66 appartementen gerealiseerd. De eerste appartementen worden naar verwachting in mei 2017 opgeleverd. Bekijk ons ontwerp voor deze herbestemming hier.

Een zee van licht en ruimte

Hoe kan een eengezinswoning zo licht en ruimtelijk mogelijk zijn? Ons ontwerp voor de “atelierwoning” laat zien dat de koppeling van houten kozijnen in de gevels in combinatie met een vide een spectaculaire woonkwaliteit oplevert. De eerste “atelierwoning” werd onlangs op een hoekkavel aan de Saturnussingel in Almere-Poort gerealiseerd. Voor meer foto’s van deze woning klik hier.

alt

Colofon

Een of twee keer per jaar houden wij u graag op de hoogte van ons werk via deze digitale nieuwsbrief. U kunt zich aan- of afmelden voor het ontvangen van deze nieuwsbrief door een bericht te sturen aan nieuwsbrief@janbochmann.nl.

Jan Bochmann Architecten
KNSM-Laan 115
1019 LB Amsterdam

+31 (0)20 42 22 044
+31 (0)6 28 36 17 54

info@janbochmann.nl
www.janbochmann.nl