Nieuwsbrief 6


Beste lezer,

Ruim een jaar geleden werd het nieuwe centrum van Waddinxveen feestelijk geopend. Het gebied is inmiddels volop in gebruik. Dankzij de combinatie van huur- en koopwoningen, winkels, horeca en een sociaal-cultureel centrum heeft dit nieuwe stadshart een hoge mate van levendigheid.

In deze nieuwsbrief presenteren we de foto’s van het door ons ontworpen bouwblok in Waddinxveen, een concept voor eengezinswoningen in mede-opdrachtgeverschap, nieuws over de bouw van 22 huurwoningen en een zelfbouwwoning in Amsterdam.

Een creatieve groet!

Jan Bochmann

Wonen en winkelen in Waddinxveen

Het in opdracht van ASR Vastgoed Ontwikkeling ontworpen bouwblok in Waddinxveen kent een grote variatie aan woningtypes. De verschillende zijden van het uit 75 woningen en 5.400 m² winkeloppervlakte bestaande gebouw hebben dan ook een elk een andere uitstraling. Kleinschaligheid, variatie en repetitie waren de uitgangspunten voor het ontwerp.

alt

Er is veel aandacht besteed aan de vormgeving van de collectieve ruimtes. De vier entreehallen zijn extra ruim bemeten om sociale interactie te stimuleren. Elk van deze entrees wordt geaccentueerd door een bijzondere kleur en de zorgvuldige afwerking met tegeltableaus en stucwerk. Kijk hier voor meer foto’s van dit project.

Herenhuizen in Waddinxveen

Langs de rand van het nieuwe winkelcentrum in Waddinxveen zijn tien hoogwaardige herenhuizen gerealiseerd. Deze woningen hebben elk een inpandige privégarage en een drietal dakterrassen. De hoofdvorm van deze woningen verwijst naar het landelijke karakter van Het Groene Hart. Klik hier voor meer foto’s van deze woningen.

Zo wil ik wonen

“Zo wil ik wonen” is een modulair bouwsysteem voor zelfbouwwoningen in collectief-particulier opdrachtgeverschap (CPO) of in mede-opdrachtgeverschap (MO). Binnen het bouwsysteem heeft de individuele koper een maximum aan keuzevrijheid terwijl de repetitie van gevelelementen een sterke onderlinge samenhang oplevert. Klik op deze link voor meer informatie.

Bouw van 22 huurwoningen in Amsterdam

Aan de Maria Montessoristraat in Amsterdam zijn op dit moment 22 hoogwaardige eengezinswoningen in aanbouw. Aannemingsbedrijf De Vries en Verburg realiseert deze huurwoningen in opdracht van Green Real Estate. De casco’s hebben al voor de kerst hun hoogste punt bereikt. De oplevering staat voor juni 2016 gepland. Bekijk dit project hier.

Het Leukste Punt in Amsterdam

In “Het Leukste Punt” in Amsterdam Nieuw-West heeft aannemingsbedrijf Bouw 2000 een bijzondere zelfbouwwoning opgeleverd. De gevels van deze woning hebben een subtiele dieptewerking met terugliggende borstweringen, betonnen gevellateien en spekbanden.

Colofon

Een of twee keer per jaar houden wij u graag op de hoogte van ons werk via deze digitale nieuwsbrief. U kunt zich aan- of afmelden voor het ontvangen van deze nieuwsbrief door een bericht te sturen aan nieuwsbrief@janbochmann.nl.

Jan Bochmann Architecten
KNSM-Laan 115
1019 LB Amsterdam

+31 (0)20 42 22 044
+31 (0)6 28 36 17 54

info@janbochmann.nl
www.janbochmann.nl