Nieuwsbrief 5


Beste lezer,

Ruim 60% van alle Nederlanders woont in een rijwoning. Er is geen ander Europees land met een dergelijk hoog percentage aan eengezinswoningen. Rijwoningen hebben een lange traditie in ons land maar veranderen ook continue. In tegenstelling tot het verleden zijn de projectmatige ontwikkelingen van rijwoningen nu vaak kleinschaliger en bieden meer variatie en keuzemogelijkheden voor de toekomstige bewoners. Daarnaast is de volledig op maat ontworpen geschakelde zelfbouwwoning op dit moment enorm in opkomst.

In deze nieuwsbrief presenteren we naast de diverse ontwerpen voor projectmatige of individuele rijwoningen ook twee plannen voor de herbestemming van voormalige kantoorpanden en de hoogwaardige verbouwing van een particulier woonhuis.

Een creatieve groet!

Jan Bochmann

Start bouw voor 22 huurwoningen in Amsterdam

Op een inbreidingslocatie in de Westelijke Tuinsteden van Amsterdam worden 22 hoogwaardige huurwoningen gerealiseerd voor Green Real Estate. Aannemer De Vries en Verburg start de werkzaamheden voor dit bijzondere project binnenkort op. Kijk hier voor meer informatie.

Ontwerp Campushotel in Eindhoven

In het 14-laagse gebouw van de voormalige Faculteit Elektrotechniek van de TU Eindhoven worden in de toekomst studenten gehuisvest. In ons ontwerp voor de tender van deze ontwikkeling kunnen 443 wooneenheden in combinatie met hoogwaardige faciliteiten worden gerealiseerd. Bekijk het ontwerp hier.

Verbouwing eetkeuken in Bloemendaal

Bij de verbouwing van een jaren 30 hoekwoning in Bloemendaal kon een ruime eetkeuken worden gerealiseerd door de voormalige garage bij de woning te trekken. Een 3,5 m lang bovenlicht zorgt voor een maximum aan daglicht in de vernieuwde ruimte. Klik hier voor de foto’s van deze verbouwing.

Transformatie kantoorgebouw in Uithoorn

Een leegstaand kantoorpand in Uithoorn heeft de potentie om in de toekomst een combinatie van showrooms, kantoren en appartementen te huisvesten. Dankzij een nieuwe luifel met een geÔntegreerde reclamestrook en een 6 m hoge entreehal heeft het vernieuwde pand dan een moderne en uitnodigende uitstraling. Bekijk het ontwerp hier.

Woon-werk woning in de Buiksloterham

Ons bureau werkt op dit moment aan diverse zelfbouwwoningen in onder meer Almere en Amsterdam. Eťn van deze ontwerpen, een woon-werk woning in de Buiksloterham, heeft een spectaculair interieur met een 3-laagse vide. De uitwerking van de gevels verwijst naar het industriŽle verleden van dit deel van Amsterdam. Klik hier voor meer informatie.

Herenhuizen op de Veemarkt in Utrecht

Het ontwerp voor zes eengezinswoningen op het terrein van de voormalige Veemarkt in Utrecht is gebaseerd op een maximum aan keuzevrijheid voor toekomstige bewoners. Tegelijkertijd vertonen de gevels een sterke onderlinge samenhang en vormen een klein ensemble binnen het grotere bouwblok. Bekijk het ontwerp hier.

Colofon

Een of twee keer per jaar houden wij u graag op de hoogte van ons werk via deze digitale nieuwsbrief. U kunt zich aan- of afmelden voor het ontvangen van deze nieuwsbrief door een†bericht te sturen aan nieuwsbrief@janbochmann.nl.

Jan Bochmann Architecten
KNSM-Laan 115
1019 LB Amsterdam

+31 (0)20 42 22 044
+31 (0)6 28 36 17 54

info@janbochmann.nl
www.janbochmann.nl