Nieuwsbrief 4


Beste lezer,

De bouwwereld blijft in beweging en stap voor stap verandert ook het werkgebied en de rol van ons architecten. De werkzaamheden op ons bureau zijn wellicht symptomatisch voor deze tijd. In de afgelopen maanden hebben we gewerkt aan diverse inbreidingslocaties, de herbestemming van leegstaande kantoorgebouwen, kleinschalige verbouwingen, het ontwerpen van particuliere zelfbouwwoningen en het begeleiden van een collectieve bouwgroep. Een aantal van deze projecten presenteren we graag in deze nieuwsbrief.

Een creatieve groet!

Jan Bochmann

Woon-werk villa's in Utrecht

Volgend jaar gaan twee in opdracht van Vabo Ontwikkeling ontworpen stadsvilla’s in aanbouw. Op een zeer smalle en prominente zichtlocatie in Utrecht-Terwijde vormen deze twee unieke gebouwen dan een opvallend ensemble met elkaar. Klik hier voor meer informatie.

Starterswoningen in Amersfoort-Vathorst

 

Het ontwerp voor 18 starterswoningen in Vathorst De Laak is gebaseerd op een slimme schakeling van drie woningtypes. Aan de straatzijde zijn opvallende toegangsportalen ontworpen en aan de waterzijde zorgen grote balkons voor een bijzondere woonkwaliteit. Bekijk dit project hier.

 

Herbestemming kantoorgebouw in Amsterdam

 

Door een aantal heldere ingrepen kan een bestaand kantoorpand in het Amstel III gebied geschikt worden gemaakt voor een nieuwe functie. Met name het centrale atrium heeft hierbij grote potentie. Klik hier voor het ontwerp.

 

Tussenwoning met een maximum aan daglicht

 

De gevels van “Mijn Atelierwoning” bestaan nagenoeg helemaal uit houten kozijnen en glas en dat levert een uitzonderlijke woonkwaliteit op. Deze woning kan met of zonder vide worden uitgevoerd. Kijk hier voor meer informatie.

 

Zelfbouw op De Zaanse Eilanden

 

Voor een nieuwe inbreidingslocatie in Zaandam heeft ons bureau verschillende zelfbouwwoningen uitgewerkt. De kenmerken van traditionele Zaanse huizen zijn hierbij vertaald naar hedendaagse ontwerpen. Bekijk deze woningen hier.

 

Bouwgroep Nieuw-West in oprichting

 

Een aantal enthousiaste burgers uit Amsterdam Nieuw-West heeft het initiatief genomen om een bouwgroep op te richten. Ons bureau werd benaderd om dit proces te ondersteunen. De groep staat op dit moment nog open voor nieuwe leden. Kijk hier voor meer informatie.

 

Colofon

Een of twee keer per jaar houden wij u graag op de hoogte van ons werk via deze digitale nieuwsbrief. U kunt zich aan- of afmelden voor het ontvangen van deze nieuwsbrief door een bericht te sturen aan nieuwsbrief@janbochmann.nl.

Jan Bochmann Architecten
KNSM-Laan 115
1019 LB Amsterdam

+31 (0)20 42 22 044
+31 (0)6 28 36 17 54

info@janbochmann.nl
www.janbochmann.nl