Nieuwsbrief 3


Beste lezer,

In Nederland worden steeds meer zelfbouwwoningen gerealiseerd. Het bouwen zonder projectontwikkelaar levert een ongekende keuzevrijheid voor toekomstige bewoners op en biedt nieuwe kansen voor een directe samenwerking tussen architecten en particuliere klanten. In deze nieuwsbrief presenteren we een innovatief concept voor de eerste zelfbouwtoren in Den Haag en een zelfbouwwoning met een verrassend interieur in Almere-Poort.

Daarnaast lichten we onze ontwerpen toe voor een appartementengebouw in Ter Aar, een bijzonder interieur in Utrecht en de verbouwing van een monumentale woonboerderij in Brabant.

Een vriendelijke groet,

Jan Bochmann
 

Eervolle vermelding voor ontwerp zelfbouwtoren

Het prijsvraagontwerp voor een zelfbouwtoren in Den Haag Laakhaven-West laat zien dat binnen een innovatieve draagstructuur een ongekende variatie aan individuele woonvormen kan worden gerealiseerd. De prijsvraagjury onder leiding van Adri Duivesteijn honoreerde dit concept met een eervolle vermelding. Klik hier voor het ontwerp.

Zelfbouwwoning met een verrassend interieur

In Almere-Poort werd onlangs een 5,70 m brede woning met een verrassend interieur opgeleverd. Deze lichte en ruimtelijke hoekwoning kwam tot stand met de financiŽle regeling "Ik bouw betaalbaar in Almere". Bekijk de interieurfoto’s hier.

Appartementengebouw in Ter Aar opgeleverd

Aan het Lindenplein in Ter Aar vormt een nieuw complex met ca. 1.900 m≤ winkelruimte en 23 appartementen het laatste sluitstuk van het bestaande winkelcentrum. Het gebouw werd in 2013 in gebruik genomen. Klik hier voor de foto’s van dit project.

Minimalistisch interieur in Utrecht

De eetkamer van een Utrechts woonhuis werd onlangs voorzien van twee verfijnde en minimalistische maatwerkmeubels. In de witte kastenwanden zijn twee met beuken fineer afgewerkte nissen geÔntegreerd. Hier kunnen bijzondere objecten worden tentoongesteld.†Bekijk de foto's van dit interieur†hier.

Verbouwing woonboerderij gaat van start

Een woonboerderij in Brabant wordt in de volgende maanden verbouwd zonder het authentieke karakter van dit gemeentelijke monument ingrijpend aan te tasten. In het achterhuis ontstaat dan een bijzondere ruimtelijkheid door de kapconstructie in het zicht te laten.†Bekijk het ontwerp†hier.

Colofon

Een of twee keer per jaar houden wij u graag op de hoogte van ons werk via deze digitale nieuwsbrief. U kunt zich aan- of afmelden voor het ontvangen van deze nieuwsbrief door een†bericht te sturen aan nieuwsbrief@janbochmann.nl.

Jan Bochmann Architecten
KNSM-Laan 115
1019 LB Amsterdam

+31 (0)20 42 22 044
+31 (0)6 28 36 17 54

info@janbochmann.nl
www.janbochmann.nl