Nieuwsbrief 2


Beste lezer,

In Nederland staat inmiddels meer dan 7 miljoen vierkante meter aan kantooroppervlakte leeg. Een groot deel daarvan zal waarschijnlijk nooit meer als kantoor in gebruik worden genomen. Voor sommige van deze gebouwen kan herbestemming een duurzame oplossing zijn. Zo bleek ook een tweetal kantoorgebouwen in Weesp prima geschikt te zijn voor een transformatie tot appartementencomplex. Dit bijzondere ontwerp presenteren we in deze nieuwsbrief.

Daarnaast lichten we graag een innovatief woonconcept voor starterswoningen toe, vertellen we meer over de realisatie van het Hindoestaans Cultureel Centrum in Almere en presenteren we ons plan voor individuele woningen op een nieuwe zelfbouwlocatie in Amsterdam.
 
Een creatieve groet!
 
Jan Bochmann

 
Kantoorgebouw wordt wooncomplex

Een tweetal kantoorgebouwen in Weesp wordt binnenkort getransformeerd tot 55 apparte- menten en ca. 700 m≤ commerciŽle ruimte op de begane grond. Beeldbepalend in het ontwerp zijn de antraciete betonnen balkons met glazen balustrades, diepe raamneggen, hoge entreehallen en een nieuwe woonlaag met riante terrassen op het dak.†Klik hier voor meer informatie.

Smarter Starter

Smarter Starter is een nieuw concept voor innovatieve starterswoningen. Woningen voor vrij op naam prijzen vanaf 98.000 € die kunnen meegroeien met de veranderende behoefte van hun bewoners. Betaalbaar, hoogwaardig en toekomstbestendig.†Klik hier voor dit concept.

Hindoestaans Cultureel Centrum in aanbouw

Begin juni is aannemer Chr. van Arhem en zonen uit Culemborg gestart met de realisatie van het Hindoestaans Cultureel Centrum Shiv Mandir in Almere-Poort. Na een rituele grond- reiniging, de zogenaamde Paarthiv Shivling Pooja, konden de 69 heipalen worden geslagen. Kijk hier voor het ontwerp van de Shiv Mandir.

Het Leukste Punt

Zelfbouw wordt in Amsterdam steeds populairder. Onder meer zijn in 'Het Leukste Punt' van Amsterdam-West op dit moment 16 zelfbouwkavels in de verkoop. Woningcorporatie Ymere benaderde een aantal architecten om een individuele woning voor een vrij op naam prijs van†125.000 €†uit te werken. Klik hier voor ons ontwerp.

Colofon

Een of twee keer per jaar houden wij u graag op de hoogte van ons werk via deze digitale nieuwsbrief. U kunt zich aan- of afmelden voor het ontvangen van deze nieuwsbrief door een†bericht te sturen aan nieuwsbrief@janbochmann.nl.

Jan Bochmann Architecten
KNSM-Laan 115
1019 LB Amsterdam

+31 (0)20 42 22 044
+31 (0)6 28 36 17 54

info@janbochmann.nl
www.janbochmann.nl